tisdag 4 januari 2011

Vänta nu - var är jag? Vem var det som ringde?

Hängde tvätt på balkongen på baksidan av huset. På hörnan mot oss i den stora fastigheten som också rymmer vår mataffär Mercadona ligger en lokal där jag gissar att det finns ett call center. Man ringer Com Hem för att klaga på internetstrul eller tjall på TV-kanalerna, och så pratar man med nån i Spanien, det är inte alls ovanligt har jag förstått. Unga skandinaver kan ses stå och röka utanför den lokalen, det är egentligen bara därför mina misstankar leder i den riktningen. Det skulle kunna vara en språkskola kanske. I går gick vi förbi en skola där man kunde lära sig danska. Men när jag alltså hängde tvätt i eftermiddags lämnade en blond kille lokalen, han rullade iväg längs med vårt hus på skateboard med en stor djurgårdshalsduk runt halsen. Jag fick nån slags svindel. Var är jag? Det är ju sommar här men vinter i Sverige? Vilka är det som är överallt egentligen?

Internet har följande att berätta i ärendet: "Megafon Telemarketing är ett norskägt företag som grundades 1998. År 2004 etablerade vi oss i Spanien med callcenter i Fuengirola, Malaga. [...] Vi är idag omkring 40 sammansvetsade svenskar och norrmän som ringer norska hushåll med försäljning av kosttillskott och böcker."

Så om det ringer från nummer 0914521870 så kan ni hälsa från oss.

3 kommentarer:

 1. Kosttillskott och böcker...
  - Vi erbjuder Superdiet Regain Max 500 och så... senaste JM Coetzee. 500 kr - only for you.

  Annars?

  /John

  SvaraRadera
 2. :-) Jag skulle behöva anabola eller liknande för att orka hålla min "The complete and unabridged Joseph Conrad" uppe i läsposition. Annars bara grejt!

  SvaraRadera