torsdag 9 juni 2011

Ny nakenlag i Barcelona

Sedan någon vecka tillbaka är det belagt med böter att gå naken eller bara i badkläder på Barcelonas gator. En nakenvandrare kan straffas med böter på mellan 300 och 500 euro och den som går på stan i badkläder eller liknande kan få betala mellan 120 och 300 euro. Nivån på bötesbeloppet avslöjar att lagstiftarna anser att brottet är allvarligare än att köra mot rött ljus.

Den anonyma nudist som på bild illustrerar problemet i La Vanguardia undrar i en kommentar över hur poliserna ska hantera bötesspannet. Lite märkligt kan det förstås bli när polisen ska avgöra huruvida en naken person har gjort sig skyldig till en 300- eller 500-euros förseelse. Samtidigt finns det kanske andra som är beredda att betala för att få se den personen naken: Kanske kan staten dra in en slant i den änden också?

Stadsnudisten säger också att för honom personligen innebär den nya lagen att han varma dagar förmodligen kommer att försöka se till att ha sina små badbyxor på sig, då det kan vara värt en trehundring i böter.

Barcelonas nya borgmästare Jordi Caganer förklarar att arbetet med att få nakenlagen färdig har komplicerats av problematiken i att det i mångas ögon är skillnad på nakna människor och nakna människor. Caganer, som för övrigt är ordförande i stadens Bjorn Börg-fanclub, säger att han själv till exempel inte skulle ha något problem med att se nakna vältränade tennisspelare på stan, men att de juridiska experterna helt enkelt inte kunde få till någon användbar undantagsformulering för att definiera vilka som skulle tillåtas att få gå nakna.

Däremot är vissa gator undantagna: Passeig Maritim som löper längs stranden skulle naturligtvis vara svår att i praktiken hålla fri från brott. Undantagna är även gator som löper fram till Passeig Maritim, som vår egen gata Carrer Balboa och i princip hela Barceloneta, vår del av stan.

Media har ännu inte rapporterat om någon bötesfälld förbrytare.

5 kommentarer:

 1. Hej När kommer bilderna på er nakenfisar?
  Finns dem tillgängliga redan? /o

  SvaraRadera
 2. Jag tänker dödsstraff för nakna gubbar på gatorna. Tjjer under 25 - ok./chrille gummeson

  SvaraRadera
 3. Sitter Humlehof o Dumlehof och fredagsölsurfar redan?

  SvaraRadera
 4. Under 19 ska det vara, annars är inte jag med/ola

  SvaraRadera
 5. Haha på tiden med den här nakenlagen alltså :) Jag hyr en lägenhet ett par kvarter från stranden, via barcelona-home.com och stoooormtrvis. Men är ju rätt nice att slippa mötas av naken gubbe när man går ut på gatan på morgonen :)

  SvaraRadera