onsdag 20 april 2011

Descanso en paz cucaracha mia

Äventyraren och överlevnadskonstnären K-A Querlacqua har oväntat gått ur tiden, alldeles för tidigt.

K-A Querlacqua var inte en sån som tycker om att stå i centrum men gjorde ändå alltid stort intryck på de människor han träffade. Många av dem som hade nöjet att möta K-A i livet vittnade om hur han trots sin fallenhet för att stryka längs väggarna ändå blev den som folk talade om länge efteråt.

Inte ens hans närmaste vet hur han själv egentligen såg på sitt ursprung, på alla de omständigheter som gjort honom till den han var. Men flera av hans vänner vittnar om hur han fick lida för andras fördomar. Ofta hade folk omkring honom sin uppfattning klar redan innan de verkligen träffats. K-A började alla möten på minus.

Trots att han alltid tvingades kämpa i motvind klarade sig K-A riktigt bra. Sina sista dagar tillbringade han i en vacker våning fem trappor upp centralt i Barcelona; riktigt hur han hamnat där visste ingen. Hur stolta hade hans föräldrar inte varit om de fått förmånen att uppleva hur långt han klättrat?

Själv träffade jag K-A Querlacqua först under hans sista skälvande stund i livet. Det var i köket i hans hem, och jag träffade honom hårt. En del av honom kommer jag för alltid att bära med mig under sulan på min sko.

Vila i frid K-A. Kampen är över, för den här gången.

1 kommentar:

  1. !! undrande om det här var någon man borde känna till googlade jag K-A för att lära mera!!! sedan
    LÄSTE jag namnet !!!
    haha

    SvaraRadera